Maand: november 2016

30 november informatiemarkt inwonersinitiatieven Stratum in de Gerarduskerk.

Op 30 november a.s. wordt in de Gerarduskerk aan het Gerardusplein in de wijk Stratum een informatiemarkt gehouden van, voor en door inwoners van de wijk Stratum.
De avond start om 19.15 uur met een inloop en een kop koffie of thee.
Om 19.30 uur begint de informatiemarkt waarin inwonersinitiatieven aan elkaar gepresenteerd worden.
Rond 21.30 uur zullen we met een gezellig borrelmoment de laatste inspiraties met elkaar delen.

Doel van de avond is de rijkheid aan initiatieven in de wijk Stratum te laten beleven en de mogelijkheid hierbij aan te sluiten of u te laten inspireren.
Als inwoner bent u van harte welkom op deze avond. Als inwoner met een initiatief wil ik u vragen om u aan te melden, dan zorgen wij voor een statafel waar u over uw initiatief of uw plannen kunt vertellen.

Aanmelden kan vóór 26 november 2016 bij jorisboudewijns@wijeindhoven.nl

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door inwoners van Stratum, Lumensgroep en Wijeindhoven.

Veilige oversteek voor schoolkinderen op route Gerarduspark – Gerardusplein.

Aanpassing veilige oversteek voor schoolkinderen op route Gerarduspark – Gerardusplein.

De route van het Gerarduspark naar het Gerardusplein wordt veel door schoolkinderen gebruikt. Na signalen uit de buurt is de gemeente Eindhoven ter plekke met Jeroen van Houtum als woordvoerder van bewoners gaan kijken en heeft nogmaals extra aandacht gegeven aan deze locatie.
De gemeente gaat als gevolg van deze extra aandacht de volgende toevoeging doen:
Er komt er een verkeersplateau, ingepast tussen de Hortensiastraat en de haakse parkeerplaatsen.
De uitvoering vindt nog voor de kerst 2016 plaats, als nazorg van het bijna afgeronde herinrichtingsproject.

De pluspunten van deze maatregel zijn:
– attentie verhogend;
– snelheid verlagend;
– het plateau kan dienen als oversteekplek.

Enquête

Beste buurtbewoners,

Wij zijn 5 derdejaars studenten van de opleiding Fontys Pedagogiek. Op dit moment volgen wij de minor Jeugd- en Gezinsgeneralist. Voor een opdracht vanuit school zijn wij bezig met het in kaart brengen van de behoeftes van de bewoners in de buurt Gerardusplein. Hiervoor hebben wij ons aangesloten bij de organisatie Zorgsamenbuurt Gerardusplein. We hopen met onze opdracht te bereiken dat iedereen voor hulp terecht kan bij buurtbewoners en dat vraag en aanbod goed op elkaar worden afgestemd.

Tot ongeveer begin januari zullen wij in de buurt aanwezig zijn om onze opdracht uit te voeren. Vanaf de week van 14 november kunt u via deze link http://www.zorgsamenbuurt.org/enquete.php op de site van Zorgsamenbuurt Gerardusplein een enquête invullen, deze is gericht op de hulp die u nodig heeft en de hulp die u eventueel kunt bieden aan andere buurtbewoners. Voor diegenen die niet beschikken over een computer zullen wij de enquête per brief aanreiken.

Begin januari zullen wij een terugkoppelavond houden voor alle buurtbewoners die geïnteresseerd zijn in de uitkomst van het behoefte onderzoek en wat Zorgsamenbuurt Gerardusplein voor u kan betekenen. De datum voor deze avond zal later bekend worden gemaakt aan u.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met ons, wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden op het volgende mailadres: studenten.gerardusplein@gmail.com.
Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met uw gegevens.

Herplant en revitalisering bomen Sint-Gerardusplein.

Eind juli zijn zeven lindebomen op het Sint-Gerardusplein aan de voorzijde van kerk gekapt. In eerder stadium was al een achtste linde omgevallen en verwijderd. De lindebomen zijn uit voorzorg gekapt, omdat ze vanwege hun slechte kwaliteit en vitaliteit instabiel waren en een gevaar konden opleveren voor gebruikers van het kerkplein. Oorzaak was een verdichte bodem, waardoor water- en zuurstoftoetreding bemoeilijkt werd.

Ontwerptoelichting
Zoals in eerdere berichtgeving aangekondigd, voorziet het plan in de herplanting van acht nieuwe bomen van dezelfde soort, Hollandse linde (Tilia x europaea). Hierbij wordt de karakteristieke “hoefijzervorm” in de boomstructuur herstelt. De bomen zullen vanwege het intensieve gebruik van het plein in een grotere en stevigere plantmaat aangeplant worden en zijn bij aanplant circa 7 á 8 meter hoog.

Zowel de nieuwe als de te handhaven grote bomen zullen worden voorzien van een verbeterde ondergrondse en bovengrondse groeiplaatsinrichting.

Voor de bovengrondse ruimte betekent dit een nieuwe inrichting met plantvakken met een sterke onder beplanting. Deze onder beplanting bestaat uit blokhagen van hulst, die worden opgesloten in opstaande opsluitband van hardsteenkleur. Qua vorm en maat wordt aangesloten bij het bestaande bestratingspatroon en de parkeerinrichting. De groeiplaatsen van de nieuwe bomen worden onder de verharding onderling verbonden met een wortelcorridor van boomgranulaat. Deze groeiplaatsconstructies zorgen voor meer goed doorwortelbare ruimte voor de bomen en moeten wortelopdruk en toekomstige verdichting voorkomen.

Bij de bestaande bomen vindt ook groeiplaatsverbetering plaats, maar zijn de mogelijkheden ondergronds beperkter. De groeiplaatsen van de bestaande bomen zullen pneumatisch worden belucht en van voedingspijlers worden voorzien.

Het ontwerp is afgestemd op het hedendaags gebruik van het plein (markt en parkeren) en de onder- en bovengrondse mogelijkheden, zoals kabels en leidingen. Het plan voorziet nu niet in een totale herinrichting van het plein.

De bomen zullen in het 1e kwartaal 2017 geplant worden.

Zaterdag 5 nov. ANWB fietsverlichting actie

Doet de verlichting op je fiets of die van je kinderen het (niet) goed? Doe er wat aan en ga veilig de winter in.
Vanmiddag tussen 2 en 5 controleren onze vrijwilligers van het Repair Café gratis je verlichting.
We hebben batterijen, lampjes en reflectoren.

Vandaag natuurlijke ook de maandelijkse Repair Café middag; we repareren diverse huishoudelijke apparatuur.

Cyclamenstraat 1 – tussen 2 en 5 uur.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema door Anders Norén