Op deze pagina vindt u informatie over:

 • Sport- en speldag
 • Winterbuurtborrel
 • Koningsdag
 • Volleyballen
 • Buurt-deel-markt

Sport- en speldag

Al heel veel jaren wordt er in de zomer voor de hele buurt een Sport- en spel(mid)dag gehouden op het Kortonjoveld. Een gezellige en feestelijke buurtmiddag, gericht op sporten, spelen en ontmoeten. Met als afsluiting een afterparty waar mensen gezellig samen nog wat kunnen eten, drinken en na kletsen.

Winterbuurtborrel

Wat in 2002 werd georganiseerd als aftrap van Stichting Plus, is een jaarlijks gebeuren geworden. Een winterbuurtborrel half december in het Gerardusperk. Waar jong en oud, onder het genot van warme zelfgebakken broodjes en chocolademelk, glühwein en erwtensoep de kersttijd kunnen inluiden. Opgeluisterd met muziek en als het meezit een mooie sneeuwbui, staat de winterbuurtborrel garant voor een paar gezellige buurtuurtjes.

Koningsdag

Koningsdag is vrijmarkt in het Gerarduspark! Al jaren is dit een geweldige leuke en beregezellige buurtdag. Bewoners ruimen massaal hun zolders en schuren op en bieden hun spulletjes te koop aan. Kinderen bakken koekjes, maken een grabbelton of verblijden ons met hun muziek. Met mooi of minder mooi weer, kenmerkend is steeds de gemoedelijke sfeer en de verbondenheid die de boventoon voert.

Wil je kennismaken met andere bewoners in een prettige sfeer, kom dan zeker naar het Koningsfeest. Met of zonder de verkoop van spulletjes, altijd de moeite waard!

Volleyballen met je buurtgenoten

Zodra het weer het toelaat, starten we met volleyballen in het Gerarduspark. In een ongedwongen sfeer met elkaar een balletje slaan, waarbij het ontmoeten belangrijker is dan de prestatie. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom.

In de regel spelen we op donderdagavond en zondagochtend. Waarbij het natuurlijk heel fijn is dat we voldoende mensen rondom het net hebben staan, maar er verder géén verplichting is om beide dagen aanwezig te moeten zijn.

Op donderdag verzamelen we om kwart voor 7 om gezamenlijk het speelveld op te zetten. Op zondagochtend starten we om 11.00 uur en drinken we tussen de sets door een kopje koffie (meestal is er overleg wie de koffie en thee meeneemt, zodat we allemaal een keer aan de beurt zijn).

Buurt-deel-markt

Onze Buurt-deel-markt-Gerarduspleinplus is een veelzijdige Facebook groep. Deze groep is bedoeld om elkaar als buurtgenoten makkelijk te kunnen vinden om samen dingen te delen, ideeën uit te wisselen, spullen van elkaar te lenen, te ruilen of weg te geven, vragen te stellen etc. Het kan allemaal op onze ‘Buurt-deel-markt. Iedereen kan heel eenvoudig lid worden, door je bij de groep aan te melden als lid.

Onze buurtdeelmarkt het helpt jou dus bij het vinden van de juiste persoon of personen in je eigen buurt om iets mee te delen.

Vele manieren van delen

Je kunt iets delen door iets weg te geven of te krijgen. Of door iets te lenen of uit te lenen of te ruilen. Maar je kunt ook iets vóór iemand doen, of iets ámen gaan doen. Je kunt ook vragen of iemand iets voor je wil doen, of vragen naar bekendheid of ervaring met bepaalde zaken, bedrijfjes etc etc. Ook kun je samen iets aanschaffen en delen in het gebruik. De mogelijkheden zijn eindeloos als je openstaat voor delen.

Vragen staat vrij

De buurtdeelmarkt is er omdat wij ervan uitgaan dat er altijd wel iemand te vinden is die bij jouw vraag of aanbod past, als we er samen mee aan de slag gaan! Eén voorwaarde is echter wel dat je je vragen ook stelt! Want vragen staat hier vrij, maar je moet het natuurlijk wel doen!

Fijn als je mee gaat doen

Lid worden is heel gemakkelijk. Ga naar www.facebook.com/groups/buurtdeelmarkt.gerarduspleinplus en meld je aan als lid. Iemand anders uit de groep zal dat dan in orde maken.

Afspraken maken/regels
 • Geef via een persoonlijk berichtje (pb, messenger) je gegevens door en maak verdere afspraken mbt tijd, eventuele kosten of ruildienst, de duur van lenen, wat te doen bij schade etc.
 • Als iets geregeld is plaats hierover dan ook even een berichtje onder uw vraag of aanbod.
 • Verwijder je vraag/aanbod als het niet meer van toepassing is.
Enkele ideeën om je op gang te brengen
 • ‘Heitje voor een karweitje’: door kinderen: bv. bladeren opruimen, sneeuw schuiven, boodschappen doen, gras maaien, hond uitlaten, oppassen etc.
 • (Uit)Lenen: bv. aanhanger, boormachine, verticuteer-apparaat, dakkoffer, ladder etc.
 • Samen doen: bv. een avondwandelingetje maken, je avondeten delen, sporten, museum bezoeken, filmpje pakken, naar de speeltuin
 • Aanschaf delen: van bv. statafel, grasmaaier, computerspel, fietskar etc.
 • Klusjes doen: bv. kleding verstellen, plankjes ophangen, snoeien, ramen wassen etc.
 • Helpen met: bv. vervoer, oud-papier buiten zetten, grofvuil wegbrengen, een feest voorbereiden etc.
 • Overbodige spullen weggeven, ruilen of verkopen
 • Tuinplanten ruilen in het voorjaar