Op deze pagina vindt u informatie over:

  • Boek voor een boek
  • Uitleen ‘Feestgemak’
  • ZorgSamenBuurt

Boek voor een Boek

In de ZuidWester, op de hoek van het Gerarduspark, is er elke middag, van maandag t/m vrijdag, een soort bibliotheek open. Je kunt hier, kosteloos en zonder registratie, een boek dat je zelf al hebt gelezen ruilen voor een ander boek.

Uitleen van spullen ‘Feestgemak’

Om het organiseren van buurtactiviteiten makkelijk te maken hebben we vanuit het buurtbudget bepaalde materialen aangeschaft. Het zijn dus spullen van de buurt, beheerd door stichting Plus.

Voor straatfeesten of openbare buurtactiviteiten die in onze buurt (zie kaartje) worden gehouden is het materiaal gratis te lenen. Als er een verzoek van buiten onze buurt komt, bepaalt Plus of dat verzoek gehonoreerd wordt.

Voor buurtbewoners die een privéfeest organiseren hebben we onderstaande huurprijzen vastgesteld.

De volgende zaken kunnen geleend/gehuurd worden:

  • 2 grote partytenten van 4 x 8 meter, huren kost € 12,50 per stuk
  • 5 sets biertafels met bankjes: € 5,- per set
  • 10 statafels, deze zijn €2,50 per stuk

Het brengen en halen moet je met eigen vervoer regelen. Zorg voor voldoende hulp hebt voor het sjouwwerk omdat de materialen een trap af en op gesjouwd moeten worden.

We hebben een aantal regels en voorwaarden opgesteld om lenen, verhuren en eventuele schade goed te regelen. De opbrengst van de verhuur wordt gebruikt om reparaties en vervangende materialen te bekostigen. Reserveren kan bij Kathy van den Berg. Je kunt haar een mail sturen om een afspraak te maken.

De Zorgsamenbuurt is een feit!

Veel mensen zijn op zoek naar verbinding, contact, gezelligheid met buurtgenoten of willen graag iets voor een ander betekenen. 

Aanbod en vraag
Zoekt u iemand die u een keer naar het ziekenhuis kan rijden? Heeft u een klusje in huis of in de tuin waar u hulp bij kunt gebruiken? Wilt u gewoon eens met iemand koffiedrinken? Of zoekt u uitleg bij uw tablet of smartphone?  Het valt soms niet mee om hulp te vragen, maar wij hebben mensen in het bestand die aangegeven hebben incidenteel graag iets voor een ander te willen doen. Schroom dus niet uw vraag te stellen! 

Wilt u een eet-, kaart-, muziek-, wandel-, lees- of gym club starten? Taalles aanbieden? Samen knutselen of breien? Er zijn al veel mooie initiatieven in onze buurt, maar ze bereiken niet altijd iedereen.  Deel uw activiteit daarom op onze site: www.zorgsamenbuurt.org

Neem contact met ons op via info@zorgsamenbuurt.org. Heeft u geen internet of heeft u hier moeite mee? U kunt ons ook bellen.  Wij zijn tussen 10:00 en 18:00 uur bereikbaar of spreek uw boodschap in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. Het telefoonnummer is 0626825714. 

Gratis
In het buurtnetwerk gaat alles met een gesloten beurs. Zijn er echter kosten verbonden aan een dienst of activiteit, zoals bijvoorbeeld een kilometervergoeding of een bijdrage in materiaalkosten voor een clubje, dan worden hier onderling van tevoren afspraken over gemaakt.