Via een nieuw initiatief: Eetbaar Eindhoven, kunnen wij voor de buurt een aantal appelboompjes krijgen. Het lijkt ons leuk om die een plaats te geven in het Gerarduspark, achter de bankjes, bij de ingang van de Chrysantenstraat. Met 4 tot 6 boompjes kan daar een leuk ‘buurtboomgaardje’ ontstaan. De gemeente vond het Kortonjoveld, bij het bankje, langs het ‘voetbalveld’ wel een geschikte plaats.

Wij willen graag weten hoe jullie, de omwonenden tegenover dit idee van een klein ‘boomgaardje’ staan. Ons lijkt het erg leuk voor de buurt, lekker appeltjes gaan plukken in het park en dan thuis appeltaart bakken of appelmoes maken..
De gemeente zegt akkoord te gaan als de omwonenden er achter staan en zelf het beheer van de boompjes voor hun rekening willen nemen. Wat inhoudt dat er af en toe wat gewied, gesnoeid en opgeruimd moet worden. Het ‘beheergroepje’ hoeft natuurlijk het onderhoud niet alleen te doen, maar wel het initiatief daartoe te nemen door bv. als het nodig is een oproep daartoe te doen in de buurt en het een beetje te begeleiden. We verwachten dat veel mensen

Dus..
– Wie wil samen met een paar anderen het beheer op zich nemen?
– Wie wil, als het door gaat, binnenkort helpen met het planten van de boompjes?
– Wie is het er niet mee eens? Laat het dan svp nú horen.

Als je mee wilt doen stuur je gegevens en je wensen dan naar redactie@gerarduspleinplus.nl.

appelboompje.jpg