Buurtgenoot Ad van Best schreef op 4 mei 2013:

Vandaag liepen enkele oudere mensen door de straat op zoek naar .. Ik heb hen het terrein bij de garages laten zien achter Primulastraat 24/26. Zij haalden herinneringen op en met name Liesbeth van de Laan kon zich veel herinneren omdat zij op nummer 24 woonde en een engeltje op haar schouder had zitten op 12 oktober 1944.

Bij het oorlogsmonument op het stadhuisplein zijn vanmiddag 1097 namen onthuld van omgekomen Eindhovenaren uit de 2e wereldoorlog. Ook de namen van Arnolda Koolen (7 jaar) en Pieter Koolen (4 jaar). Zij woonden op Primulastraat 26 en zaten op zondag 12 oktober met zijn drieën te spelen buiten in de tuin bij het garagepleintje toen er een scherfbom ontplofte.

Ook de naam van Johan Spern Weiland (5 jaar), woonachtig op Primulastraat 57 staat op dat monument omdat hij als gevolg van rondvliegend glas gedood werd op 12 oktober.

4mei.jpg