U kunt op de zaterdagen 12 en 19 januari weer uw kerstboom inleveren. Dat kan op het Gerardusplein voor de kerk tussen 10.00 en 15.00 uur. Als u de kerstboom inlevert, kunt u meedoen aan een loterij en maakt u kans op leuke prijzen.

Biomassa

Lever uw kerstboom in en draag een steentje bij aan een duurzamer Eindhoven. Uw ingeleverde kerstboom krijgt namelijk een tweede leven als groene energie. De bomen worden verwerkt tot biomassa. Hiermee wordt bijvoorbeeld het ir. Ottenbad en de wijk Meerhoven verwarmd. Uit de energie van één kerstboom kan een uur lang lekker warm gedoucht worden of een LED-lamp van 5 watt bijna een jaar branden (gem. 4 uur per dag). De kerstboom kan natuurlijk ook in stukken in de groenbak.

Kerstboomloterij

Mensen die hun kerstboom inleveren, ontvangen een lot voor de grote kerstboomloterij. Hiermee maakt u kans op leuke prijzen zoals energie spaarboxen, LED-lampen of kaartjes voor het zwembad of de ijsbaan. De hoofdprijs is een zonnepanelenset. Voor de jeugd zijn er PSV jubileum-caps en duurzame bouwpakketten te winnen. Hiermee willen wij hen stimuleren om kerstbomen van buren, familie of zwerf-kerstbomen (kerstbomen die op straat liggen) weg te brengen en zo hun kans op een mooie prijs te vergroten.

Deze actie is een initiatief van de gemeente Eindhoven en Duurzaam Eindhoven.

kerstboomactie.jpg